Lely Welger változókamrás körbálázók

Nyomtatás
Változókamrás körbálázók, bálacsomagolós körbálázó
Leírás

Széles felszedő a maximális teljesítményért

A 2,25 m vezérlőpálya nélküli felszedő még éles kanyarban is könnyedén felszedi a széles szénarendet. Az öt felszedőfog tökéletes terményfelvételt és folyamatos bevitelt tesz lehetővé, terményveszteség nélkül.

Nagy bálasűrűség, köszönhetően az állandó nyomású rendszernek

A nagy bálasűrűség csökkenti a kötözőanyagok (háló, ill. zsineg), a csomagolófólia és a szállítás költségeit. Az állandó nyomású rendszer egyenletes bálasűrűséget biztosít a bála belsejétől annak külső rétegéig.

Magas terhelés végtelenített hevederekkel

A Lely Welger körbálázókon végtelenített heveder van, vagyis nincsenek csatlakozók! Ezekkel a végtelenített hevederekkel kivételesen nagy terhelés érhető el.

Vezérlőpálya nélküli felszedés a korszerű bálázókhoz

A Lely Welger RP bálázók vezérlőpálya nélküli felszedőjét a gépek megnövelt teljesítménye hívta életre. A bálakamrába érkező terménymennyiség megnövekedése miatt nincs szükség a hagyományos felszedők jellemző mozgására. Ha nincs vezérlőpálya, a felszedő kevesebb mozgó alkatrészből áll. Az ilyen gép megbízhatóbb, tartósabb, csendesebb, karbantartása egyszerűbb.

A silótakarmány aprítása sokféle módon javítja az eredményeit

Amikor bálázójához aprítórendszert választ, a Lely Welger számos opciót ajánl. Bár kezdetben ez csak egy újabb kiadásnak tűnhet, a terményaprítás javítja a takarmány minőségét, ezáltal olyan sokrétűen fokozza az Ön eredményeit, hogy inkább azt kell megindokolnia, ha nem használ aprítót. 

Hydroflexcontrol – páratlan előny

Betakarításnál gyakran sürget az idő, és a gépkezelők néha átlépik a bálázóra megállapított terhelési határokat. Ezeket a határokat az határozza meg, mennyi hely áll rendelkezésre a gépben a termény áthaladására, ez határozza meg a bálázógép teljesítményét. Bálázók esetében a rotor alatti tér a kritikus tényező. A Hydroflexcontrol eltömődésgátló rendszer maximális terhelés esetén megnöveli ezt a helyet, ezáltal csökkenti az állásidőt, amely a nem megfelelő bálatovábbítási sebességből és az eltömődések megszüntetéséből adódna.

Nehéz bálák – költségcsökkentés

Az egy bálára jutó önköltség vonatkozásában a bálázók sikerességét elsősorban a bálasűrűség határozza meg. A nagy bálasűrűség csökkenti a főbb költségeket, úgymint a kötözőanyagok (háló, ill. zsineg), a csomagolófólia és a szállítás költségeit.

CPS – egyenletes sűrűség, növekvő nyomással

A bálázó optimális teljesítménye szempontjából a legfontosabb a sűrűség megfelelő szabályozása, a bála indításától annak külső rétegéig. Ezért mindegyik Lely Welger változókamrás bálázón megtalálható a Constant Pressure System (állandó nyomású rendszer). Ez a rendszer a bála felületének növekedésével úgy növeli a nyomást, hogy a sűrűség az egész bálázás folyamán állandó maradjon. A mechanika és a hidraulika egyensúlya következtében a bálák önköltsége minimális marad.

Hatékony kötözéssel pénzt és időt takaríthat meg

Tökéletes bálát készíteni csak egy dolog – hosszabb ideig megőrizni azt már más kérdés... A bálák tárolására, megőrzésére és takarmányozásban való felhasználására számos módszer létezik, ezért rugalmas kötözőrendszerre van szükség. A kötözőanyagok megfelelő használata csökkenti a költségeket és a kötözéshez szükséges időt, ezáltal nő az óránkénti teljesítmény.

 

Típusok:

Lely Welger RP 160 V Classic:

Az új generációs hevederes körbálázó nagyon egyszerű felépítéssel. A lehetséges bála átmérő 0.90 m - 1.60 m, ezek a bálázók megfelelnek a mai felhasználók magas igényeinek a tömörség és a kapacitás szempontjából.

Lely Welger RP 160 V (Xtra):

A legfejlettebb változó kamrás körbálázó a piacon, a lehetséges bála átmérő 0.90 m - 1.60 m, és a legjobb feszítő rendszerrel, terményfelszedő és aprítás rendszerrel rendelkezik. Ezek a bálázók biztosítják a nagy áteresztő képességet és az állandó sűrűségű bálákat.

Lely Welger RP 545:

Ezekkel a bálázógép típusokkal a világon a legnagyobb, 1.10 m és 2 m közötti átmérőjű körbálák készíthetőek. Az állandó nyomású rendszer egyenletes sűrűséget biztosít, és a különböző felszedőrendszerek elismerten nagy kapacitásúak.

Lely Welger RPC 445 Tornado:

A Lely Welger RPC 445 Tornado bálázógéppel a Lely az első teljesen változtatható bálázó-csomagoló kombinációval jelent meg a piacon. Változtatható bálakamra mellett a csomagolórendszer szintén változtatható. A Tornado olyan rövid idő alatt becsomagol egy bálát, hogy maximalizálhatjuk a változtatható kamrás körbálázó teljesítményét. 

 

Főbb műszaki adatok:

 

Prospektus új angol nyelvű

Prospektus régebbi magyar nyelvű

Képgaléria

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működés érdekében!