Lely Lotus rendterítők

Nyomtatás
3,0 - 15,0 m munkaszélesség
Leírás

Lotus hajlított ujj + stabilitás = sebesség

A Lely Lotus rendterítők teljesítménye sokkal nagyobb, mint más rendterítőké. Ez különösen a Lotus hajlított ujjaknak, és ezek gyorsan alkalmazkodni bíró és nagy fűmennyiséget mozgatni tudó képességüknek köszönhető. És ezzel még nincs vége: magának a rendterítőnek is képesnek kell lennie a nagy üzemi sebességre.

Mindössze annyit kell tennie, hogy felszedje

A rendterítés során minden terményanyagot meg kell mozgatni, hogy könnyebben összehúzható legyen és egyenletesen száradjon. A talajjal, trágyával vagy régi terményből származó növényi részekkel történő szennyeződés teljes mértékben elfogadhatatlan. Ebben az értelemben nincs még egy rendterítő, amelynek olyan rugalmas és nagy felszedőkapacitású ujjai lennének, mint a Lely hajlított ujjai. Lógó helyzetüknek és innovatív kialakításuknak köszönhetően a Lotus hajlított ujjai sokkal rugalmasabbak a hagyományos rendterítők ujjainál. Az ujjak a gyepszint kontúrját követik, hogy ne tegyenek kárt benne, és ne szennyezzék a terményt. A Lotus rendterítők előre dönthetők; ez minimálisra csökkenti a rotorok közti teret, hogy biztosítsa az egész termény egyenletes átforgatását

Állásuk és alakjuk révén a hajlított ujjak kiválóan kezelik a terményt, biztosítva a gép páratlan kapacitását. Minden egyes rotorfordulattal a Lely rendterítők 50 százalék-kal több terményt mozgatnak meg, mint a hagyományos egyenes ujjú rendterítők. Robusztus felépítésükkel együtt ez nagyobb haladási sebességet tesz lehetővé.

Alacsony fordulatszám; extra előny

Ha a rendterítés túl agresszíven történik, a termény anyagvesztesége azonnal szembetűnő, hiszen a gép rengeteg port ver fel. Ez a rendterítő ujjainak a terményre kifejtett hatása miatt történik. A meghatározó tényezők a következők: az ujjak forgási sebessége, helyzetük, valamint az, hogy az acél géprészek mekkora mértékben érnek a terményhez. Az ujj vonszolt állása miatt a terményanyag fokozatosabban gyorsul fel, mint az egyenes ujjakkal ellátott rendterítők esetében. A rendterítő ideálisan 400 fordulat/perc és 450 fordulat/perc közötti fordulatszámon üzemel. A hajlított ujjak jellegéből adódóan kevesebb a kapcsolat a terménnyel, de ahol a rotorok fedésben vannak, ott a termény szétválása sokkal nagyobb mértékű. Ez nagyon magas hátrahajítási sebességet eredményez.

A legjobb szárítás

Minél nagyobb távolságot tesz meg a termény a levegőben, annál jobb az átforgató hatás. Mivel a nedves termény nehezebb a száraz terménynél, messzebbre repül, és emiatt a száraz termény tetején ér földet. A kettős hajlított ujj helyzete, a hajlított ujj különleges szöge, a rotorok meredek szögű helyzete páratlan hátrahajítási sebességet eredményeznek, így a termény messzire repül. Az átforgató hatás további tökéletesítésére a felső ujj rövidebb az alsónál. A felül lévő – szárazabb – terményrészek sebessége alacsonyabb. Ez tovább növeli a sebességkülönbséget a nedves terményhez képest, ami tovább javítja a rendterítés végeredményét.

A rugalmas ujjak tiszta terményt biztosítanak

Hátrahajló szögüknek, speciális anyaguknak és az öt teljes rugófordulatnak köszönhetően a Lotus ujjak rendkívül rugalmasak. Az egyenes ujjakkal összehasonlítva csekély energiával megfeszíthetők. Az ujjaknak a talajhoz történő kis mértékű feszülése kifejezetten jó, mert így a terményt hatékonyabban szedik fel, miközben a rotor helyzetén nagyobb mértékben lehet változtatni a termény szennyeződése nélkül.

 

Típusok:

Lely Lotus Stabilo:

A hárompontos felfüggesztésű rendterítők választéka a munkaszélességek széles skáláját kínálja, hogy mindegyik tejgazdaság megtalálja a számára optimális méretet. A Stabilo utánfutó szerkezet a lehető legstabilabb menetet biztosítja mind a rendterítés, mind pedig a széleken történő kanyarodás közben. A tartósság és a teljesítmény garantált.

Lely Lotus 770 - 1500:

Egyedülálló rendterítők hat - tizenkettő rendterítő rotorral és Lely „vontató” rendszerrel. A robusztus felépítés biztosítja a jó talajkontúr követést és a stabilitást a rendterítés teljes művelete során. A szállítási helyzetben a vonókeret tökéletesen megtámasztja a rendterítőt. A Profi modellek speciális meghajtással és csatlakoztatóművel rendelkeznek.

Lely Lotus Combi:

Az egyedülálló, kettő vagy négyrotoros Lotus Combi rendterítők a rendterítés és a rendképzés egy géppel történő elvégzésének egy hatékony koncepcióját kínálják. A rendképzéshez rendformázót szerelnek a gépre és az ujjak helyzetét is megváltoztatják.

 

Főbb műszaki adatok:

 

Prospektus

Képgaléria

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működés érdekében!