Lemken rövidtárcsák

Nyomtatás
2,5 - 12 m munkaszélesség
Leírás

A modern tarlóművelő kultivátornak három fő funkciója van – a gyomok és az árvakelés csírázásának elősegítése, a tarlómaradványok bedolgozása és a talaj káros tömörödésének megszüntetése.

Gyomirtás

Ahhoz, hogy egy növény elérje a maximális termési potenciált, úgy kell fejlődnie, hogy közben ne legyen állandó versengésben a gyomokkal és az árvakeléssel. A jó kultivátor minél előbb elősegíti a gyomok és az árvakelés csirázását aratás után. Azután növényvédelmi, vagy talajművelési módszerrel kiirthatók a főnövény vetése előtt. A gyomirtás hatékonysága végett a kultivátor olyan magágyat kell készítsen, mint egy gyeptelepítéshez – finomra művelt, visszatömörített talaj – vízmegőrzés céljából, ahol a magok a talajfelszínhez közel helyezkednek el a lehető leghatékonyabb csírázás elősegítése érdekében. Ha a gyommagok kikeltek, a táblát újra meg lehet kultivátorozni, vagy gyomirtó szerrel kezelni, hogy a gyomok elpusztuljanak a főnövény vetése előtt.

A szalma bedolgozása

A nagy terméshozamú növények nagy mennyiségű szalmát termelnek, ami értékes tápanyagokat tartalmaz és segíti a növények fejlődését, ha a talajba kerülnek. A szalma leggyorsabban akkor bomlik le, ha a talaj oxigénnel ellátott rétegében (felső 5 cm) marad, ahol aktívak az aerob baktériumok. Ezért a szalma és más tarlómaradványok a felső 5 cm-es rétegbe - az aratást követő - azonnali bedolgozása, növeli a tápanyagok feltáródását. A vetést megelőzően a le nem bomlott szalmát mélyebb rétegekbe kell bedolgozni, hogy a növény csírázásához és gyökereinek fejlődéséhez szármaradványoktól mentes talaj legyen a vetési mélységben.

Európa vezető rövidtárcsája

A Rubint 9-et a talaj és szármaradvány 10 cm mélységig történő intenzív bekeverésére fejlesztették ki. Ideális elhanyagolt tarlók megmunkálására, a gyomirtás elősegítésére, vagy a szalmának a talaj oxigénnel átjárt rétegébe történő bedolgozásához. A nagy átmérőjű tárcsák biztosítják azt, hogy a Rubin megbirkózzon az ugaroltatott területekkel, nagy mennyiségű szalmával, kukoricaszárral, vagy nagy tömegű zöldtrágya növényekkel.

 

Heliodor 9 rövidtárcsa prospektus

Rubin 9 rövidtárcsa prospektus

Rubin 10 rövidtárcsa prospektus

Rubin 12 rövidtárcsa prospektus

Hengerek prospektus

Képgaléria

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működés érdekében!