Lemken szántóföldi kultivátorok

Nyomtatás
3 - 12 m munkaszélesség
Leírás

A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sok helyen megváltozott. Korábban főként a gyomnövények elleni védekezésül és talajlazításként szolgált. Napjainkban a legtöbb szántóföldön a gyomirtószerek használatának köszönhetően nincsenek gyomnövények. Így már csak kevés gyomnövénymag szóródik ki a haszonnövény állományban.

Nagy mennyiségű szalma

Az akár kilenc méter széles vágóasztallal rendelkező kombájnoknak napjainkban nagy mennyiségű szalmát kell feldolgozni, és a szecskázóval a szalmát sokszor nem lehet optimálisan összevágni, és egyenletesen szétteríteni. Főként a következő növény ezt követő mulcsba vetésénél fontos, hogy ezt a nagy mennyiségű szerves anyagot és kihullott szemet intenzíven bedolgozzák. A nedvességvesztés megakadályozása érdekében egyúttal a kapillárisokat is át kell vágni. Így aztán rendkívül fontos az ezekhez a feltételekhez igazított tarlómegmunkálás és a mélyebb talaj-előkészítés.

A LEMKEN Karat intenzív grubberével több lépcsőben, sekélyen, közepesen mélyen és mélyen is lehet dolgozni. Sekély megmunkálásnál első menetben a különlegesen kialakított szárnyaskéses kapák a talajfelszínhez közel dolgozzák be a földbe a kihullott szemeket és a szerves anyagot. A kihullott szem a talaj felső rétegében marad, és rövid idő alatt kicsírázhat.

A második munkamenet kb. két héttel később történik. Most ugyanazzal a grubberrel kb. 10-15 centiméter mélyen dolgoznak. A grubber szárnyaskéses kapái behatolnak a növény alá, teljes munkaszélességben átvágják, és megfosztják a csírákat a gyökérzettől. Eközben a Karat intenzív grubber a szalmát és a szerves anyagot intenzíven dolgozza be, és egyenletesen osztja szét a talajban.

Mulcsba vetésre készen

Ha a területeket a későbbiekben mulcsba vetési eljárással művelik, és a talaj felső rétegében nagy mennyiségű szalma van, akkor a Karat intenzív grubberrel egy harmadik munkamenetben 30 cm-es mélységig lehet átkeverni. Ez a mélyművelés a teljes szántott réteget fellazítja, és a szalma koncentrációja csökken a talaj felső rétegében – ez pedig az eredményes mulcsba vetés fontos feltétele.

 

Kristall kompakt grubber prospektus

Karat intenzív grubber prospektus

Smaragd grubber prospektus

Hengerek prospektus

Képgaléria

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működés érdekében!